Postreak

Imprimir

GAZTA TARTA HOTZA

Gazta gustokoa baduzu, errezeta hau egin behar duzu.
Plato Postre
Cocina greko
Keyword gazta, tarta
Tiempo de preparación 10 minutos
Tiempo de cocción 33 minutos
43 minutos
Tiempo total 1 hora 23 minutos
Raciones 8 pertxona
Cost 10€

Equipment

  • 1 Molde desmuntagarria 26cm
  • 1 Labe
  • 1 Sukaldeko robota

Ingredientes

  • 800g Gazta Philadelphia
  • 4 Arrautzak
  • 15g Arto-almidoia
  • 200g Azucrea
  • 400ml Krema likidoa
  • 125g Glletak Maria
  • 60g Gurina

Elaboración paso a paso

  • Galleta gurinarekin birrintzen joango gara minutu pare bat homogeneoa izan dadin eta orea prest dagoenean, moldearen oinarrian jarriko dugu, ondo zapaldu eta izozkailura eramango dugu hogei eta hogeita hamar minutu bitartean.
  • Bitartean, labea 170 ºC-tan berotzen dugu eta sukaldeko robotean gainerako osagaiak birrizten ari gara oso homogeneoa izan arte. Molde hotza izozkailutik ateratzen dugu, gainerako nahasketarekin betetzen dugu eta 33 minutuz labean jartzen dugu 170 ºC-tan haizagailua piztuta.
  • Denbora hori igarotakoan, giro-tenperaturan uzten dugu, pastela finkatu eta finkatu dezan, eta horrela moztean ez da guztiz desegin. Mamia gutxiago gera dadin nahi baduzu, nahikoa da minutu batzuk moztea egosketa eta, egonkorragoa nahi baduzu, pixka bat handitu edo atseden utzi.
Imprimir

Koko eta txokolatezko bolatxoak

Bokadu bateko postrea
Plato Postre
Keyword bolatxoak, koko, txokolatea
Tiempo de preparación 15 minutos
Tiempo de cocción 25 minutos
Tiempo total 40 minutos

Equipment

  • 2 koilara
  • 1 bol
  • 1 labeko bandeja
  • labeko papera

Ingredientes

  • 250g koko birrindua
  • 100g gari irina
  • gatza
  • 200g creme fraiche
  • 150g txokolate esnea
  • 30ml ura

Elaboración paso a paso

  • Osagai lehor guztiak nahastuko ditugu, hau da, irina zuria, koko birrindua eta koilarakada erdi bat gatz. Ondo integratuta daudenean, gehitu kreme fraîche eta oso ondo irabiatu, pasta koherentzia lortu arte. Koilarakada pare batekin orain lau edo bost zentimetro inguruko bolatxoak osatuko ditugu. Ondoren, aldez aurretik itsasten ez den paperarekin estalitako labeko erretilu batean jarriko ditugu.
  • Labe beroan sartzen dugu 180ºC-tan, 25 bat minutuz. Koko bolak prest daudenean, atera labetik eta utzi hozten minutu batzuetan. Bitartean txokolatea zati txikitan apurtzen dugu, mikrouhinean sartuko ditugun bi koilarakada urekin 20 segundo inguruz. Kendu labetik, nahastu eta berotu berriro beste 10 segundoz. Bola bakoitza txokolate urtuarekin estali eta hozten utzi zerbitzatu aurretik.