
Almondigas
Almondigak Saltxan
Raciones 1 2
Cost 10$
Equipment
- 1 Tenedor Handia
- 2 Cuchillo Handia
Ingredientes
- 1 50g Haragia Magra Haragia
- 2 25g Gazta Gazta Philadelphia
- 3 1kg Patatak Patatas Santa Ana
- 4 20ml Olioa Olioa La Española
- 5 10g Gatza Gatza Imalaiakoa
- 6 200ml Nata Nata
- 7 200ml Esnea Esnea desnatatua
Elaboración paso a paso
- Lehengo okela nahastu gatza eta olioarekin bol handi batean.
- Gero okelari borobil forma eman almondigak bezala eta nahi baduzu gatz gehiago bota.
- Sarten bat artu eta su erdira jarri eta armondigak frijitu.
- Geroago patata batzuk hartu mozto nahi duzun bezala eta beste sarten batean frijitzen jarri su altura.
- Almondigak eginda daudenean plater batean emplatatu, Patatekin batera.
- Gero gazta moztu kubituetan eta nata eta esnearekin nahastu sarten batean su erdira, gatz pixka bat bota hobeto daztatzeko.
- Eta gero saltsa almondigen gainera bota eta listo jatera!

Tortilla Patata
Tortilla Patata
Raciones 1 1
Cost 8,5
Equipment
- 1 Tenedor Tenedore Handia
- 2 Cuchillo Cuchillo Afilatua
Ingredientes
- 1 700g Patata Patatas Rufles
- 2 300g Kipula Kipula Cerba
- 3 6 Arrautza Arrautzak carreoufur
- 4 10g Gatza Gatza Gruesa
- 5 33ml Olioa Olioa Virgen Extra
Elaboración paso a paso
- Lehengo patatak moztu eta bol batera bota.
- Gero arrautzak batitu eta bota pataten bol berdinera eta nahastu gatzatzarekin batera. Kipula ere moztu eta bol berdinera bota.
- Nahastutakoan bota sarten batera eta alde bat egiten denean buelta eman plater baten laguntzarekin.
- Bi aldeak eginga daudenenean plater batera bota eta gatz gehiago bota zaporea hobetzeko eta listo.