Bigarren Platera

Imprimir

Almondigas

Almondigak Saltxan
Plato Plato principal
Cocina Francesa
Keyword frances
Tiempo de preparación 1 hora 10 minutos
Tiempo de cocción 1 hora
Tiempo total 2 horas 10 minutos
Raciones 1 2
Cost 10$

Equipment

  • 1 Tenedor Handia
  • 2 Cuchillo Handia

Ingredientes

  • 1 50g Haragia Magra Haragia
  • 2 25g Gazta Gazta Philadelphia
  • 3 1kg Patatak Patatas Santa Ana
  • 4 20ml Olioa Olioa La Española
  • 5 10g Gatza Gatza Imalaiakoa
  • 6 200ml Nata Nata
  • 7 200ml Esnea Esnea desnatatua

Elaboración paso a paso

  • Lehengo okela nahastu gatza eta olioarekin bol handi batean.
  • Gero okelari borobil forma eman almondigak bezala eta nahi baduzu gatz gehiago bota.
  • Sarten bat artu eta su erdira jarri eta armondigak frijitu.
  • Geroago patata batzuk hartu mozto nahi duzun bezala eta beste sarten batean frijitzen jarri su altura.
  • Almondigak eginda daudenean plater batean emplatatu, Patatekin batera.
  • Gero gazta moztu kubituetan eta nata eta esnearekin nahastu sarten batean su erdira, gatz pixka bat bota hobeto daztatzeko.
  • Eta gero saltsa almondigen gainera bota eta listo jatera!
Imprimir

Tortilla Patata

Tortilla Patata
Plato Plato principal
Cocina Mediterránea
Keyword frances
Tiempo de preparación 45 minutos
Tiempo de cocción 30 minutos
Tiempo total 1 hora 15 minutos
Raciones 1 1
Cost 8,5

Equipment

  • 1 Tenedor Tenedore Handia
  • 2 Cuchillo Cuchillo Afilatua

Ingredientes

  • 1 700g Patata Patatas Rufles
  • 2 300g Kipula Kipula Cerba
  • 3 6 Arrautza Arrautzak carreoufur
  • 4 10g Gatza Gatza Gruesa
  • 5 33ml Olioa Olioa Virgen Extra

Elaboración paso a paso

  • Lehengo patatak moztu eta bol batera bota.
  • Gero arrautzak batitu eta bota pataten bol berdinera eta nahastu gatzatzarekin batera. Kipula ere moztu eta bol berdinera bota.
  • Nahastutakoan bota sarten batera eta alde bat egiten denean buelta eman plater baten laguntzarekin.
  • Bi aldeak eginga daudenenean plater batera bota eta gatz gehiago bota zaporea hobetzeko eta listo.